Fishing School

Woordje uitleg.

Wat?

Tijdens een namiddag vissen krijgen kinderen de kans hun eerste visjes te vangen, of beter gezegd roofvissen. Wij geven dus kinderen de kans om op een goede manier uit te groeien tot een echte roofvisser. Natuurlijk gaan we kinderen niet van de eerste dag leren snoeken of een meerval te drillen, hiervoor heeft men natuurlijk al de nodige ervaring nodig. We starten dus gewoon met de basis.

Streetfishing.

Streetfishing is ultra licht vissen op roofvissen, het is een trend die de laatste jaren alsmaar bekender wordt.
Je pakt gewoon een hengel mee met wat kunstaas, en je kan eventjes in je vrije tijd enkele uurtjes gaan vissen zonder veel te moeten meezeulen.
Soms kan je versteld staan welke rovers er gevangen kunnen worden!

Veel beginnende roofvissers starten met deze manier van vissen, deze visserij is hip, simpel en goedkoop.
Een starters pakket (Hengel, molen, visdraad, kunstaas en wat loodjes) kan al vanaf 100 euro.

Ook is het niet tijdrovend en op een korte sessie kan je al enkele baarsjes vangen.

Workshops:

Dit jaar organiseren we 1 workshop voor kinderen in mechelen

Tijdens een workshop krijgen de kinderen persoonlijke coaching van ervaren roofvissers en wordt materiaal uitgeleend zodat de kinderen niets hoeven mee te nemen.
Ook krijgen de kinderen een goodie-bag (zakje vol verrassingen), hierin vind men het nodige materiaal waarmee ze die dag kunnen vissen.

Ook zal er voor deze dag een vrijstelling worden verleent waardoor ze geen visvergunning nodig hebben. Natuurlijk is dit verplicht indien ze in de toekomst zelf een dagje willen gaan vissen.

Info over de wetgeving en visvergunningen vind u hier.