Fishingschool 2015

Op zondag 13 september was het dan alweer zover, onze fishing school die reeds voor de 3de maal werd georganiseerd was opnieuw een feit. Niet in de binnenstad van Dendermonde, zoals de vorige edities maar een totaal nieuwe locatie. Dit voornamelijk om de kinderen meer kans te geven om een visje te vangen.

 

1

We kozen dit jaar voor de Leuvense Vaart t.h.v. Boortmeerbeek. Dit water is bij tal van roofvissers gekend als een goed baarswater. Geen monstersbaarzen maar grote aantallen. Ook door het steenstort langsheen de oevers van de vaart en de vele waterplanten is dit heldere water een perfecte biotoop voor baars.

De sombere weersvoorspellingen weerhielden de jeugdige deelnemers er niet van er samen een leuke dag van te maken.

 

 

Ondanks dat de workshop pas startte om 13u30 wa2ren er rond de middag al aardig wat deelnemers aanwezig op het afspreekpunt.  Deze bevond zich op wandelafstand van Plankendael, het hengelparcours bevond zich immers in de achtertuin van dit dierenparadijs. Dus met wat geluk konden de deelnemertjes een  glimp opvangen van de tropische dieren, of kon je eventjes een ooievaar zien langsvliegen.

De deelnemende kinderen ontvingen elk een goed gevulde goodiebag, deze bestond voornamelijk uit klein kunstaas dat werd gesponserd door allerhande hengelsportzaken en wat extra’s geschonken door onze vereniging. De kinderen waren alvast heel enthousiast met de spulletjes die ze kregen en stonden te popelen om van start te gaan.

 

3

Na een korte briefing konden de kinderen samen met hun coach op zoek naar de baarzen. De coach is eigenlijk een ervaren roofvisser die met veel plezier zijn ervaring wil delen met de toekomstige roofvissertjes. Zo leren de kinderen hoe ze een baars moeten vastnemen en onthaken en waarom het belangrijk is om visjes gezond te kunnen terug zetten in hun habitat.

Gelukkig duurde het niet lang alvorens de eerste baarsjes werden bovengehaald. Men zag ook de        gedrevenheid van de vissertjes en de competitiedrang. Ieder vissertje wou graag een visje vangen en de
meeste onder hen slaagden hier uiteindelijk in, wat zowel ons als de kinderen voldoening gaf.  Nu wisten ze  zeker dat de baarsjes te foppen waren met het kunstaas uit hun goodiebag, wat natuurlijk veel
zelfvertrouwen gaf.

 

4

 

Na een korte pauze konden de deelnemers voor een 2de sessie opnieuw vertekken, dit dan wel met een andere coach. Op deze manier kregen de deelnemers de kans extra tips te krijgen die door de eerste coach
mischien werden vergeten. Zoals bij zoveel visuitstappen bleek ook tijdens de fishing school dat het tijdens de 2de sessie het moeilijker was om nog een visje bij te vangen.

Toch kon dit de pret zeker niet bederven en konden we terugblikken op een geslaagde editie.

 
Volgend jaar zal de fishing school opnieuw doorgaan op de Leuvense Vaart, maar dan wel op een andere locatie. De nodige info over onze volgende editie zal worden vrijgegeven na de winter die voor de deur staat.

Alvast tot volgend jaar!!!
5

Graag danken wij:

Onze sponsors.

De deelnemertjes en hun mama’s en papa’s.

En natuurlijk onze coaches!